Toronto & Niagra Falls
Hallo Iedereen!
Hier dan eindelijk weer een blog!
Ik ben afgelopen zondag terug gekomen van mijn trip naar Toronto,
maar ik moest de volgende dag weer op een trip naar Ingonish met de
exchange
students van mijn school, en ik moest ook weer wat dingen doen voor school etc, dus
vandaar dat mijn blog even op zich moest laten wachten.
Ik heb in Toronto elke dag even kort in mn telefoon opgeschreven wat we hebben
gedaan,
dus aan de hand daarvan zal ik hieronder proberen dag voor dag te beschrijven
Dag 1.
Hahah nou vliegen vond ik weer heel leuk, ondanks dat het een vlucht was met heeeul
veel turbulentie! Eenmaal aangekomen gingen we met de bus door toronto naar ons hotel, dat was al behoorlijk vet! Echt zooo groot alles! Zieke reclame borden overal! Toen hebben we een 2 uur
durende info ding gehad over regels etc, en daarna hadden we 3 uur om naar hotel kamers te gaan en bij te komen! Ik zat samen met Thomas (de nederlandse), Alex (een mexicaan) en Baptiste (een
belg), zoals je misschien wel op fb hebt gezien hadden we een behoorlijk mooi uitzicht van onze hotel kamer!
We hadden een zwembad en een verwarmd bubbelbad in ons hotel, dus we zijn daar gaan zwemmen! Savonds uit eten geweest en een stukje door downtown toronto gelopen, echt zoooo gaaf, lijkt wel times square maar dan wat kleiner!
Nou na t uit eten gaan zijn we gaan fitnissen & daarna weer gezwommen in het hotel :)
De volgende dag moesten we weer vroeg op, dus we gingen vrij snel slapen.
Het was in toronto 1 uur vroeger dan in Sydney, dus in totaal 6 uur vroeger dan in Nederland, heel maf want als wij om 12/01.00 gingen slapen, stonden sommige van jullie in Nederland al op om de dag weer te beginnen!
Dag 2.
Vroeg opstaan, want iedereen wilde douchen, daarna naar ons goddelijke ontbijt waar we 3 rondes hebben gegeten! ik had het ontbijt ingeschat als een normaal ontbijtje, gewoon cereals of een broodje ofzo. maar het was echt elke dag een gigantisch buffet met super lekkere broodjes, je kon eitjes voor je laten bakken, wafels maken, hele schalen met fruit etc, HEERLIJK!
Na het ontbijt snel de spullen pakken en in bus naar CN tower! In de CN tower zijn we helemaal naar boven gegaan waar we een prachtig uitzicht hadden over heel Toronto!! Het was zon 440 meter hoog, met nog een gedeelte waar de vloer van glas was, dus dan keek je zo even 440 meter naar beneden, behoorlijk eng hahah!
Daarna zijn we naar de toronto zoo gegaan, waar we veel dieren hebben gespot bijvoorbeeld ijsberen! (Staan allemaal tussen de foto's in het foto album). Na een paar uur rondstruinen zijn we terug gegaan naar de bus, en vervolgden we onze dagtrip naar Casa Loma, een gigantisch kasteel met een rijke geschiedenis.
Daarna zijn we naar de Yorkdale shopping mal geweest waar ik geslaagd ben in het vinden van een winterjas & heerlijk warme handschoenen =) daarna had ik nog een vervelend incident met het pinautomaat, waar ik 240 dollar wilde opnemen, en het bonnetje ook daadwerkelijk zei dat ik 240 dollar had uitgenomen, maar ik kreeg maar 160 dollar.. Na veel bellen zou het misschien geregeld worden, maar ik betwijfel of ik die 80 dollar nog ga terug zien. Daarna heb ik nog 2 truien gekocht bij Tommy Hilfiger, en we zijn nog even door de gigantische Apple Store gelopen!! ;D
Daarna zijn we uit eten geweest en mijn dinner bestond dit keer uit super lekkere bbq kip met frietjes, en lekker toetje!
Na het eten gingen we terug naar het hotel, waar we uiteraard weer hebben gezwommen, en daarna lekker geslapen!
Dag 3;
Sochtends weer vroeg opstaan, weer een heerlijk ontbijt, waar ik even dacht mijn croissantje door toaster te laten gaan (een soort korte lopende band, die je broodje heeerlijke roosterde als je m er doorheen liet gaan) maar schijnbaar was het niet bestemd voor croissantjes, want die van mij kwam er in vuur en vlam uit haha!
Na het ontbijt 2 uur in de bus naar Niagra Falls, daar eerst gelopen langs de wilde rivier van de Falls, en daarna geluncht met HEEL mooi uitzicht over de Canadian Falls.
daarna gingen we op de maid of mist, een boot die ons tot heeeel dicht bij de falls bracht! Iedereen kreeg een poncho want geloof me, je werd zeik nat! Echt heeeeel nat!bij de Falls hebben we natuurlijk ook zon 3000 foto's gemaakt, en na die hele fotosessie hadden we vrij lang vrije tijd op Clifton Hill, een soort recriatie wijk met allemaal speelhallen en soort kermis dingen! daar heb ik mn Canada ijshockey Jersey gekocht, en toen het een beetje begon te regenen zijn we maar ergens naar binnen gegaan, waar zich plotseling een hele bowling hal bevond! we waren met alle Nederlanders (een groep van 6) dus toen zijn we een uurtje gaan bowlen wat echt heel erg leuk was!!
We waren precies op tijd klaar met bowlen, want daarna gingen we uit eten bij het Hard Rock Café, heerlijk!!
Dag 4;
Eerst natuurlijk weer een ontbijt, en daarna gingen we naar het science center, wat
een beetje te vergelijken was met Nemo.
Daarna naar het IMAX theater, was echt heel vet, een grote ronde koepel, wat gewoon
1 groot scherm was, je moest echt van links naar recchts kijken, en door de bollige vorm was het ook 3D, zonder dat je een bril nodig had ofzo!
Daarna naar de Eaton shopping mall die suuuuuuper groot is, met ZIEKELIJK veel
winkels, echt ZIEKELIJK groot! Gewoon hele fontijnen midden in dat winkelcentrum, hele etages met roltrappen en liften overal!
Daar hebben we de hele middag gespendeerd en uiteraard hebben we (naast 9303937 eettentjes) ook even een bezoekje gebracht aan de winkels van Hollister, Abercombrie & Fitch en Aeropostale =)
Savonds zijn we naar het Medieval Times Dinner Theatre geweest, dat was een soort middeleeuwse show. in eerste instantie had ik er niet super veel zin in, maar het was echt heeeel leuk! We zaten aan een soort tafels in een ring, en alles was middeleeuws zegmaar, de mensen die er werkten waren verkleed en de muziek was middeleeuws etc. toen speelde er in de 'ring', waar alle tafels omheen zaten,een interactieve show af, met paarden, en gewoon echt een hele vette show! Ondertussen werd er eten geserveerd, wat je met je handen moest eten! Alles op middeleeuwse stijl, met middeleeuwse borden en mokken etc! Het was echt heel erg leuk en ook zeker lekker!! (zie foto's in het foto album)
Daarna terug naar het hotel en uiteraard onze dagelijkse routine voort gezet!
Dag 5;
Zoals elke ochtend weer begonnen met een heerlijk ontbijt, om vervolgens onze spullen te pakken en te vertrekken naar Canada's wonderland! Dat is een heeeel groot attractiepark met 21 'thrill rides', dus achtbanen en enge attracties!
De hoogste achtbaan daar is 90 meter!!! (De Goliath in walibi nederland is 45 meter hoog)
Wat echt heel erg maf was is dat het best een heel groot park was met grote attracties, maar de wachtrij was maar 10 of soms zelfs maar 5 minuten! Het was echt heel erg leuk!
We zijn uit eten gegaan met een soort buffet, en savonds Circus Du Soleil! Hier keek ik echt al naar uit sinds ik wist dat we er heen gingen! Het was in een hele grote tent, en het was echt SUPER! Kan het niet anders beschrijven dan geweldig, elke act was onwijs goed en verbazingwekkend! Er was vrije strenge bewaking die controleerde of er geen foto's werden gemaakt, maar het is me toch gelukt om tegen het einde van de show er eentje te maken!
Na de show zijn we weer terug naar het hotel gegaan.
Dag 6;
Eerst weer veel ste lekker ontbijtje en daarna snel de koffers naar beneden om met
zn allen te vertrekken naar de airport! Om even een inzicht te geven; we moesten om 6.45 naar de airport vertrekken........
Anyway, op de airport in Toronto nog even met Pim uit Nederland geskyped in de tijd
dat we moesten wachten! Was wel weer super fijn om hem weer even te spreken & te zien ;D! verder nog heel veel lol maken met iedereen, want het klinkt misschien stom, maar in 5 dagen kun je
behoorlijk 'close'' raken aan mensen, en je weet gewoon dat je de meeste ondanks deze TOPWEEK, nooit meer zal zien!
de vlucht ging behoorlijk goed, normaal kan ik nooit slapen, maar ik was zo moe dat
ik toch lekker heb weten te slapen in het vliegtuig!
na het aankomen in Halifax en het afscheid nemen van iedereen mochten we natuurlijk
nog lekker 5 uur in de shuttle bus terug naar Sydney! het enige waar ik die 5 uur aan kon denken was hoe geweldige week ik heb gehad en aan alle leuke momenten van deze trip!
Ondanks dat we week voorbij gevlogen is, ben ik heel erg dankbaar dat ik deze trip
mocht/kon doen.
Ik heb een onwijs mooie stad leren kennen van binnen en buiten, en heb super leuke
mensen leren kennen!
Ik heb nog nooit zooooveel gelachen, ik heb echt een aantal keer echt moeten huilen
van het lachen!
Kortom; ik heb een fantastische week gehad!
De dag na dat ik terug kwam had ik alweer een trip naar Ingonish met alle exchange
students van mijn school, daar hebben we een hike gedaan door het bos, wat opzich wel heel mooi was door alle gekleurde bomen, maar ik was nog zooo moe van de Toronto trip!
De dag erna had ik weer gewoon school, waar ik dan eindelijk mn Student ID
(schoolpas) heb gekregen!
& ik heb ook weer 3 cijfers terug, 2 van
Law & 1 van Sociology, alle drie de cijfers zijn 100.
In het nederland zou dat dus 3 keer een 10 zijn =D!!
Wederom bedankt voor het lezen van deze, weer iets te lange, blog!
Iedereen nogmaals bedankt voor alle 'veel plezier wensen', dat doet me echt
goed!!
In Toronto zijn echt 9404048373 foto's gemaakt, dus als je nog wat meer foto's wilt zien dan dat ik heb bijgevoegd in dit verhaal, kijk dan even bij mn foto album in het album 'Toronto & Niagra
Falls'.
Liefs en tot snel,