Zaterdag 9 Februari.
Hallo iedereen!
Toch faal ik er elke keer weer in, het is nu alweer een maand geleden!!
Nouja de tijd gaat wel echt steeds sneller :(
Het grootste gedeelte van januari ben ik wezen snowboarden.
Zo ongeveer elke donderdag, zaterdag en zondag, en soms nog op andere dagen.
Zo is de hele maand januari vrij snel voorbij gegaan. Ik mocht januari afsluiten met een leuke
examenweek waar ik van elk vak een examen moest schrijven. (Law, Sociology, Global History en Economy).
Voor mijn gevoel zijn eigenlijk alle examens behoorlijk goed gegaan, en aankomende week krijg ik mijn cijfers terug!
Vlak voordat redcup begon (31 Januari) was er een afscheids feest bij Michaela voor alle internationals die na een half jaar weggingen.
Aan de ene kant was dat natuurlijk heel gezellig, maar ook best wel moeilijk, omdat dat voor veel internationals het begin van het einde was.. Ondanks dat was het nog een hele leuke avond, waar
elke international die weg ging een Canadese vlag had, en waar iedereen dan nog een kort berichtje op kon schrijven .
31 Januari begon redcup dan eindelijk, een evenement waar iedereen van mijn school al maanden naar uit keek; Redcup.
Ik zal even kort uitleggen wat het inhoud. De hele winter is er al ijshockey aan de gang, maar 31 Januari begon het officiele seizoen; \'Redcup\'. Eigenlijk is Redcup dus het hele ijshockey seizoen dat tot aan April ergens doorgaat, maar het begint met een toernooi, waar onze school speelt tegen scholen in de omgeven en van ver (halifax etc).
Een paar weken van te voren kon je op onze school een \'red alert\' shirt kopen, een (verrassend genoeg) rood t-shirt, waar je op een achterkant een text kon laten zetten, de meeste mensen doen hun nickname. En omdat NIEMAND hier mijn achternaam kan uitspreken; Sluijs, heb ik het gespeld zoals iedereen me hier noemt; Slujis, in nederlandse spelling zou het zo klinken: Slujies.
dit toernooi werd gehouden van 31 januari tot en met 3 februari. Elke avond moest ons ijshockey team (The Redmen), een wedstrijd spelen, en letterlijk elke student kwam dan \'the redmen\' aanmoedigen in rode kleren en sjaals etc etc !
Er waren hele liederen voor onze school, gepaste en minder gepaste.
Elke avond wonnen we, en het was elke avond weer een gigantisch feest om op de tribune te staan, HELE leuke sfeer !!
Na een behoorlijk spannende wedstrijd van Zaterdag avond, stonden we vrijdag toch echt in
de finale van zondag middag! We speelden tegen een team uit Halifax dat echt ongefelofelijk goed was, de eerste 2 periode\'s bleef het dan ook 0-0 (een ijshockey game heeft 3 periode\'s), en in de 3e en laatste periode van de wedstrijd werd het dan uiteindelijk opeens 4-0 voor ons (waar van 2 goals in de laatste minuut), het was echt een enorm groot feest en SUPER leuk om mee te maken!
Natuurlijk was redcup niet het enige wat er zich deze dagen afspeelden, want vrijdag 1 Februari was mijn verjaardag. In eerste instantie had ik er niet zo veel zin in, omdat ik een beetje het gevoel had dat ik niet echt de kans kreeg om het te kunnen vieren, niet alleen vanwege redcup, maar vooral omdat in deze periode (31 Januari/4 Februari alle internationals die hier voor 5 maanden waren dus weggingen, kom ik later nog even op terug) Uiteindelijk was mijn verjaardag echt nog SUPER leuk, smiddags werd ik opgehaald om gewoon even wat te doen, en we \'\'moesten even ergens iets ophalen\'\', en dat was bij East Side Mario\'s (een restaurant), en toen ik daar naar binnen liep zat er een grote tafel met allemaal vrienden en vriendinnen! Een surprise etentje dus, had ik echt compleet niet verwacht maar vond het echt super leuk!!
Savonds was dus de redcup wedstrijd, waar tegen het einde van de wedstrijd opeens iedereen in het publiek ; Happy Birthday te zingen en werd ik door de mensen achter mij opgetild! Vond het allemaal echt super leuk !!
Voor mijn verjaardag heb ik trouwens een Go Pro Hero 3 Black edition gekregen van vrienden :D !
Dan het minder leuke gedeelte van deze dagen, het afscheid van de internationals.
in dat weekend gingen er elke dag wel 1 of meerdere weg, wat echt ENORM moeilijk was.
meestal was het sochtends, en dan was iedereen daar om goodbye te zeggen zegmaar, en uit te zwaaien als de bus kwam om ze op te halen.. De sfeer was altijd heel verdrietig.. Op dat soort momenten realiseer je je gewoon dat je de meeste van hun nooit meer ziet, en je hebt net 5 maanden een hele leuke tijd met ze gehad, en soms toch best wel moeilijke momenten met ze gedeeld. Maar gelukkig bestaat er het internet ahaha, ondanks dat de meeste internationals weer terug zijn in Brazilie, Italie en Colombia, heb ik nog steeds veel contact met ze !
Maandag 4 februari zouden we weer school hebben, en de laatste international (Bea) zou die dag teruggaan naar Brazilie, maar toen ik sochtends wakker werd kreeg het bericht dat we sneeuwvrij hadden van school! Toen kon ik in het begin van de middag mee naar de airport om gedag te zeggen tegen Bea, toen ze na het afscheid door de gate vertrok was het dan \'echt\' voorbij.. Zo hebben we nog 15 minuten op de airport gezeten, gewoon geen puf/zin om iets te gaan doen.. En het was maar goed ook dat we daar nog even zijn blijven zitten, want ze kwam opeens terug lopen door de gate, omdat haar vlucht gecancelled was vanwege het slechte weer! Toen zijn we die avond nog uit eten geweest en nog een bezoekje naar de Big Fiddle gedaan. (een hele grote fiddle hier in Sydney, die representatief staat voor de Cape Breton muziek).
De volgende dag (wat opnieuw weer sneeuwdag was) is ze dan toch echt vertrokken :(
Verder ben ik de afgelopen poos nog 2 keer naar de bioscoop geweest (Warm Bodies en Identity Thieft), en een aantal keer uit eten bij Swiss Chalet, Don Chery\'s, Boston Pizza, East Side Mario\'s).
Sinds afgelopen maandag (wat uiteindelijk woensdag werd door de twee sneeuwdagen) is het 2e semester begonnen, waar mijn 4 nieuwe vakken zijn begonnen: Multimedia, Food Science, Tourism en Philosophy. Ik denk erover om misschien 1 of een aantal klassen te laten vallen en andere te kiezen, maar ik zal in mijn volgende reisblog wel laten weten hoe dat is afgelopen ahahah!
Op het moment zit ik letterlijk vast in mijn huis, omdat er vanmorgen een ECHTE sneeuwstorm is begonnen! Er werd tussen de 50 en 100 cm sneeuw verwacht, en het is echt heeeeeel erg hard aan het sneeuwen, als je even 10 seconden naar buiten loopt ben je helemaal wit van de sneeuw!
Volgens de voorspellingen stopt het vanavond met sneeuwen, en als de wegen dan snachts even opgeknapt worden, wordt het morgen een perfecte snowboard dag :D !!!
Het is hier ook nog vrij koud, denk dan aan temperaturen van -30 :P
Zoals ik aan het begin van mn blog had geschreven ben ik nog erg veel aan het snowboarden,
en ik kan nu dus ook wat leuke video\'s/foto\'s opnemen met mijn Go Pro.
Ik denk dat mijn volgende blog eind februari/begin maart zal zijn,
Want 7 Maart vertrek ik voor 9 dagen naar Orlando, Florida.
Volgende blog zal ik daar wel wat meer over vertellen :)
Veeel Liefs,
Laurens.